Domácí aplikace brazilského keratinu se může zdát složitá, ale hravě jí zvládne každý. Pojďme se společně podívat, čemu je potřeba věnovat pozornost, aby se celý proces vydařil na jedničku. :-)

lesklé rovné vlasy

Aplikace v bodech:

  • Vlasy umyjte 2x čistícím šamponem COCOCHOCO
  • Vyfoukejte, rozčešte a rozdělte do tenkých pramenů
  • Naneste keratin, rozčešte a nechte působit 20-30 minut
  • Vyfoukejte a vyžehlete
  • Po 3 dnech vlasy umyjte bezsulfátovým šamponem COCOCHOCO

 

Aplikace krok za krokem:

Umyjte si vlasy čistícím šamponem COCOCHOCO. Vlasy myjte klasickým způsobem, jen se vyhněte intenzivnímu masírování pokožky hlavy a šampon nanášejte spíše do délek. Čistící šampon je nutné použít před každou aplikací brazilského keratinu, protože vlasy důkladně odmastí a keratin pak na nich bude držet. Pokud byste vlasy umyly klasickým šamponem, keratin nebude mít šanci se do vlasů pořádně dostat a aplikace se nezdaří.  

Náš tip: kupte si čistící šampon ve výhodné sadě

brazilský keratin COCOCHOCO gold ve výhodné sadě

Po umytí čistícím šamponem vlasy vyfoukejte, pečlivě rozčešte a rozdělte do jednotlivých pramenů pomocí klipsů. Jakmile máte vlasy takto připravené, můžete přejít k nanášení keratinu. Před použitím je potřeba keratin důkladně protřepat nebo promíchat v misce.

Keratin aplikujte štětcem do jednotlivých pramenů.  Správné množství poznáte tak, že vaše vlasy budou keratinem rovnoměrně pokryté, ale keratin z nich zároveň nebude kapat. Na závěr pročešte vlasy hřebenem, díky tomu z nich odstraníte veškerý přebytek keratinu.

česání vlasů při aplikaci brazilského keratinu

Po 20-30 minutách působení vlasy vyfoukejte do sucha (keratin se z vlasů nesmývá) a přejděte k žehlení. Keratin se zažehluje po malých pramenech cca 2 cm při 220°C. Každý pramen přejeďte přibližně 5x, berte v úvahu konkrétní typ vlasů. Pokud jsou vaše vlasy velmi jemné a před aplikací keratinu byly suché a zničené nastavte žehličku na 200°C a snižte četnost opakování žehlení, ať vlasy nepřetěžujete.

narovnání vlasů pomocí žehličky

Po aplikaci keratinu je nutné vlasy 72 hodin nemýt. Tato doba je potřebná k tomu, aby se keratin ve vlasech ustálil a ty pak zůstaly dlouhodobě rovné. V této době nepoužívejte žádné sponky či gumičky, nedávejte vlasy za uši a dávejte pozor, aby Vám vlasy nezvlhly.

Náš tip: pokud to není nutné, nespínejte vlasy ještě další týden nebo využijte speciální silikonovou gumičku COCOCHOCO

modelka s rovnými vlasy

Po 3 dnech si vlasy umyjte šamponem, který je vhodný k následné péči o vlasy ošetřené brazilským keratinem. V zásadě platí, že je potřeba použít přípravek bez sulfátů. Problém je ale ten, že některé šampony dostupné na trhu sice sulfáty neobsahují, ale mohou v nich být složky, které neprospívají keratinovému ošetření a za 2-3 týdny budou vaše vlasy opět v původním stavu.

následná péče COCOCHOCO, šampon a kondicionér, klipsy do vlasů

Následná péče od firmy COCOCHOCO byla speciálně vyvinutá tak, aby fungovala co nejlépe s brazilským keratinem COCOCHOCO, a proto je to ta nejlepší možná péče jakou můžeme doporučit. V porovnání s jinými šampony na trhu se tato péče může zdát dražší, ale když uvážíte, že keratinové ošetření Vám pak vydrží déle je to investice, která se v konečném výsledku maximálně vyplatí. Navíc tohoto vysoce kvalitního šamponu stačí použít malé množství a balení 400 ml nebo 500 ml vám vydrží opravdu dlouhou dobu. :-) Vybírejte ZDE

Podrobný návod k aplikaci keratinu naleznete na našem webu

Nebo zde ve videu:

 

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru nebo nás sledujte na Facebooku či Instagramu. Máte-li otázky, neváhejte nás kontaktovat. :-)