Sleva 10% na všechny jednorázové sady

Už jste si někdy zkoušeli rozčesat mokré zašmodrchané vlasy? A když vám to nešlo, tak jste kartáčem museli trochu zaškubat, abyste ho ze zamotaných pramenů vůbec dostali? Gratuluju, nejspíš jste si vlasy polámali a zničili. A jestli jste si všimli, že vám ze suchých, hladce učesaných vlasů trčí podivné cancourky jednotlivých vlásků, které záhadně končí uprostřed hlavy a kroutí se ven, pravděpodobně to bude důsledek takového nešetrného česání.

Mokré vlasy jsou totiž velice křehké a zranitelné a je potřeba s nimi zacházet jako se zlatem! Opatrnost je rozhodně namístě, protože pokud se chováte k mokrým vlasům macešsky pravidelně, může to být důvod, proč se vám vždycky ulámou u ramen a nikdy vám nevyrostou delší.

Co tedy nedělat, abyste vlasům třeba i nevědomky neškodili tak, že už to nepůjde napravit?

Nechoďte spát s mokrou hlavou

Vlasy se několik hodin v posteli třou o povlečení, čímž se mechanicky poškozují a mohou se začít třepit a lámat. Navíc když ležíte na mokrých vlasech, nemohou přirozeně prosychat, takže se mezi hlavou a polštářem zapařují a dusí. A vy si zaděláváte na slušné problémy nejen s vlasy, ale i s pokožkou hlavy. Přičemž svědění je to nejmenší, co vás může potkat. Plísní už se zbavuje podstatně hůře.

Mokré vlasy zbytečně nerozčesávejte

Pokud to není nezbytně nutné, mokré vlasy nečešte. Profoukejte je fénem, jemně nadzvedněte od hlavy a lehce prosušte. Můžete je i rozdělovat a pročesávat prsty. Ale zapomeňte na tahání, škubání a rozčesávání za každou cenu.

    

Namočené vlasy nevázat do copu - nikdy!

Stejný případ, jako když jdete spát s mokrou hlavou – sepnuté vlasy nemohou přirozeně schnout. Takže se dusí, zapařují a vydrží vlhké mnooohem déle. Jestli si toužíte vypěstovat lupy, nějaký fajnový ekzém, nebo dermatitidu, rozhodně tomu těsným copem na mokrých vlasech jdete naproti.

Nespínejte mokré vlasy kovovým klipsem, nebo skřipcem

Už víte, že mokré vlasy nemáte spínat, příliš utahovat v ručníku, nebo je pročesávat hřebenem. To proto, že jsou křehké, snadno se lámou a třepí. A teď si představte, že je přetnete v půli kovovou klipsnou. Polámání vlasů ostrou hranou spony je v tomto případě jistotou.