Sleva 10% na všechny jednorázové sady

Použití olejíčků na vlasy je staré, jako lidstvo samo a jejich obliba v dnešní době pořád roste. Čím dál více lidí si k nim hledá cestu, protože zjišťuje, že jim malá lahvička s olejem často nahradí několik dalších produktů, které ve výsledku ani nefungují tak dobře, jako pár kapek přírodního zázraku.

Obecně se dá říct, že druh a způsob použití oleje na vlasy se odvíjí od toho, co od takové péče očekáváte. Může to být:

1. péče a uzdravení vlasové pokožky, pomoc s rychlejším růstem vlasů, vlasové zábaly a masky

2. úprava finálního účesu, prevence třepení konečků, uhlazení poletujících vlásků, omezení elektrizování vlasů, zvýšení lesku

V prvním případě aplikujete olej v podobě jemné masáže, nebo i zábalu přímo na vlasovou pokožku. Není od věci naolejované vlasy zabalit ještě do igelitu a ručníkového turbanu, aby byly hezky v teple. Zlepšíte tím působení celého zábalu.

Ve druhém případě vám stačí použít jen pár kapek (doslova!) oleje na suché, nebo čerstvě umyté vlasy. Pokud chcete účes uhladit a zvýšit jeho lesk, rozetřete jednu kapku oleje v dlaních a těmi následně vlasy pohlaďte. Nebo když chcete ošetřit konečky - po umytí kápněte na bříška prstů 1-2 kapky olejíčku a konce vlasů jimi promněte. Nebudou tak rozčepýřené a omezíte i elektrizování.

Hodí se oleje pro všechny?

Člověka by logicky napadlo, že majitelé mastných vlasů mají v tomto případě utrum. Ale paradoxně tomu tak není! Oleje se hodí pro péči o všechny typy vlasů, protože i mastné vlasy jsou někdy suché u kořínků, kdežto délky a konečky mají vyprahlé jak Saharu.

      

Existují oleje vhodné pro konkrétní typy vlasů?

Ano! Některé olejíčky jsou hutnější a těžší, jiné jsou lehké a řidší. Je třeba si zvolit takový, který vám nejvíce prospěje. Řídit se můžete následujícím rozdělením olejů:

Mastné vlasy - levandulový, rozmarýnový, citronový
Suché vlasy - olivový, arganový, mandlový
Normální vlasy - kokosový, olivový, mandlový, arganový
Jemné vlasy - arganový, avokádový, jojobový, mandlový

Jak olej do vlasů aplikovat?

Nalejte si trošku oleje do dlaní a promněte je mezi sebou, včetně prstů. Poté rukama lehce pročesávejte vlasy, abyste olejíček rovnoměrně rozprostřeli v délkách. Pokud vám jde hlavně o vlasovou pokožku, postupujte stejně, jen celýma rukama masírujte kůži na hlavě. Tímto způsobem to s množstvím oleje nepřeženete a dostanete ho přesně tam, kam potřebujete.

      

Pomůže mi olej s růstem vlasů?

Ano, na 100%! Aplikujte jej 2x týdně na pokožku hlavy a jemnou masáží bříšky prstů jej vetřete do pokožky. Nechte olej působit minimálně 1-2 hodiny. Lépe však přes noc. Nebude to dlouho trvat a začnete pozorovat, že vám rostou nové mini vlásky po celé hlavě. Stejně tak můžete olej použít i na lámající se řasy, nebo příliš vytrhané obočí, které odmítá dorůstat.

Pomoc, nemůžu se rozhodnout, jaký olej vybrat!

Jste-li na vážkách a nevíte, po které lahvičce sáhnout, jděte klidně do jistoty a zvolte za studena lisovaný arganový olej, kterému se přezdívá "marocké zlato". Jde o univerzální olejíček, který je vhodný pro všechny typy vlasů. Můžete s ním masírovat vlasovou pokožku, využít jej na uhlazení krepatých vlasů, nebo s ním opečovávat konečky, aby se netřepily. Jeho obrovskou výhodou je, že nezanechává vlasy mastné, umí je regenerovat a posilovat a pravidelným používáním předejdete i jejich lámavosti.