sleva 40% na naši novinku - Collagen & Biotin mask

Všichni tak nějak tušíme, že když svítí sluníčko, je důležité se mazat opalovacím krémem. Jinak bychom si spálili kůži. Věděli jste ale, že úplně stejně je potřeba před slunečními paprsky chránit také vlasy? Sluníčko má ohromnou sílu a nejenže vám z nich dokáže vytáhnout barvu, ale může je také vysušit a poškodit natolik, že se začnou lámat.

Vyšisované vlasy ze sluníčka už jsme někdy měli všichni. Vypadá to sice skvěle prázdninově, ale při bližším prohlédnutí vlasů už to taková legrace není. Jsou často velmi suché na dotek, konečky se třepí a vlas celkově vypadá matně a bez života. Zvlášť, pokud se sluneční paprsky zkombinují ještě s mořskou vodou, nebo chlorem.

Však si vzpomeňte, jak vlasy vypadají každé září, po návratu z dovolené a prázdnin. Jsou hrubší, suché, chybí jim lesk a barva vypadá mdle a nehezky. Co s tím? V první řadě nepodcenit prevenci, která vám nezabere o moc více času, než najít sluneční brýle.

Jak slunce poškozuje vlasy a co proti tomu dělat?

Zjednodušeně řečeno - sluneční paprsky poškozují proteinovou strukturu vlasu. Jak víte, vlas je z 95% tvořen proteinem (keratinem). A co se stane, když tuto vrstvu narušíte? Vlas se stane porézním, křehkým a ztrácí vlhkost. Pokud to ještě zkombinujete s mořskou solí, ze které slunce udělá pro vlasy doslova zbraň hromadného ničení, máte zaděláno na matnou krepatou koudel. A to nikdo nechce.

Mimochodem - ohroženější jsou zejména jemnovlasé blondýnky. Tmavovlásky v tomto ohledu vyhrály u přírody vlasový jackpot, protože jejich hříva toho na slunci vydrží víc.

      

Jak svou kštici v létě chránit?

Než vyjdete na sluníčko, nebo skočíte šipku do moře, aplikujte na vlasy přípravek s UV filtrem. Nejčastěji se vyrábí ve formě spreje, či olejíčku. Vrstvu během pobytu pravidelně obnovujte, stejně jako opalovací krém. Vsaďte na kvalitu takového přípravku a dbejte, aby vlasy nemastil a zbytečně nezatěžoval. Všichni totiž víme, kde končí kosmetika, která nám 100% nevyhovuje. V kosmetickém pekle!

Také je vynikajícím nápadem ještě před létem absolvovat keratinovou kúru a vlasy "opravit", aby byly ještě před příchodem slunečních dnů v plné kondici. A stejnou ozdravující péči jim dopřát i na podzim.

     

Jak zabránit vyblednutí barvy během léta?

Pečujte o vlasy, seč vám síly stačí! Pokud vám to střih a úprava dovolí, nechte fén, kulmu a žehličku na vlasy zavřené v šuplíku.

Zkontrolujte svůj kosmetický arzenál a pořiďte si ty nejšetrnější produkty. K mytí vlasů používejte bezsulfátové šampony (resp. ty s jejich šetrnější alternativou), které vlasy nevysušují. Pravidelně dopřávejte vlasové pokožce hydratační a výživnou masku. Taktéž prolistujte módní časopis, které pokrývky hlavy jsou letos nejvíce IN a pár si jich pořiďte. A nesmějte se! Takový klobouček, kšiltovka, nebo stylově uvázaný hedvábný šátek vám možná ochrání vlasy lépe, než ta nejdražší kosmetika ;-)