Sleva 10% na všechny jednorázové sady

Už jste se někdy podívali do zrcadla a usoudili, že vás černá barva nebaví a chtělo by to pořádnou proměnu? Třeba platinovou blond...?

Ti příčetnější zůstali u představ, kdežto šílenější z nás už takové vlasové harakiri někdy vyzkoušeli. Co na tom, že internet je plný dobře míněných rad, ať necháte stahování nejtmavších barev z drogerie na perfektně vyškolené kadeřnici. Je to zbytečné opakovat, protože touha po experimentování je silnější než volání divočiny. V lepším případě to končí blonďatým "cédéčkem" uprostřed hlavy se zrzavými okraji a černými délkami. V tom horším pak spálenými krepatými vlasy, kterým už nepomůže ani svěcená voda. I když...

Pokud už jste došli do stadia, kdy namísto "jak stáhnout černou barvu doma" hledáte v Googlu "jak zachránit zničené vlasy", jste v dnešním článku na správné adrese. Poradíme vám, co dělat, abyste nemuseli skončit s centimetrovým ježkem na hlavě, ale zachránili, co se dá. A nutno podotknout, že se toho dá udělat překvapivě dost. A to takovým stylem, že z vás kamarádky budou páčit, jestli máte vlasy prodloužené, nebo je to nová paruka.

     

V prvním kroku se podívejte, jak jsou na tom konečky vlasů. Jsou v hodně dezolátním stavu? Možná by jim 1-2 cm stříhnutí prospělo. Pokud nemáte po ruce kadeřnici a samotné se vám do stříhání nechce, nechte tento bod na později, protože následující ošetření si umí částečně poradit i s tímto problémem.

Dalším krokem je samotná záchrana, ve které bude hrát hlavní roli vlasový botox. Jde o novinku, která účinně proniká do narušených oblastí vlasů a vyplňuje je regeneračními látkami. Je jedno, jak moc jsou vlasy poškozené a křehké. Z rozdílu "před" a "po" použití vlasového botoxu budete v šoku! Jasně, že pokud je výchozí stav vlasů na odpis a krepatá, zgumičkovatělá a polámaná koudel už vlasy ani nepřipomíná, výsledek nebude vypadat, jako kdyby se nic nestalo. Ale aspoň můžete nechat v klidu odrůstat zničené vlasy, aniž byste museli chodit v čepici, nebo jít rovnou pod nůžky.

      

Botox se aplikuje podobně, jako brazilský keratin. Postup je ale o něco jednodušší a doba trvání kratší. Vlasy umyjete 2x čisticím šamponem, který se nechává působit 2x 5 minut. Následuje zamotání vlasů do ručníků a pár minut odpočinku. Potřebujete vlasy dostat na nějakých 60-70% vlhkosti. Aby z nich necrčela voda, ale také aby nebyly úplně suché. Prostě tak akorát. Nebojte, dá se to snadno odhadnout a plus mínus pár procent nehraje roli. Do vlhkých vlasů pak nanesete botox. Můžete si jej přelít do misky a nanášet barvicím štětcem, nebo si pomoct čistě rukama v rukavicích. To záleží na tom, co je vám pohodlnější. Necháte botoxovou kúru ve vlasech 30 minut působit. Nic se dále neoplachuje. Jen vlasy vyfoukáte úplně do sucha a pramínek po pramínku vyžehlíte (na rozdíl od brazilského keratinu můžete žehlit jen na 190°C). A za 24 hodin je můžete normálně umýt.

Výdrž botoxového ošetření vlasů je 4-5 měsíců. Po tuto dobu budou vlasy vyhlazené, posílené, budou mít celistvou strukturu a na první pohled zdravý vzhled. Plus jim vlasový botox dodá i UV ochranu a zajistí rychlejší růst vlasů, protože přispívá ke zpevnění jemné pokožky hlavy.