Sleva 10% na všechny jednorázové sady

Každý chce to, co nemá, to je známá věc. A najdete jen málo žen s kudrnatými či vlnitými vlasy, které nikdy nezatoužily po kštici rovné jako hřebíky. Takové, kterou pohazují modelky z reklam na vlasovou kosmetiku a která se sype jako živé stříbro a blýská se na všechny strany.

No jo... jenže to by obnášelo vstávat každý den o hodinu dřív a vyměnit čas na snídani za žehličku na vlasy. A do toho by se nechtělo ani tomu největšímu masochistovi!

Existuje ale geniální řešení, které vám tento sen dokáže splnit. A nejenže si nebudete nařizovat budíka na nekřesťanskou hodinu – vy můžete žehličku dokonce zavřít na několik měsíců do šuplíku! Kouzlem, které vám takto ušetří čas, je brazilský keratin Cocochoco. Izraelský výmysl, který budete z celého srdce milovat a bude vám líto jediná věc - že jste na něj nenarazili dřív!

Jak to funguje?

Cocochoco keratin je primárně ozdravná kúra, která hluboce regeneruje a trvale narovnává vlasy. A dokonce umí i z hodně zuboženého roští, které vám na hlavě zbylo po vlasových experimentech, udělat něco, co připomíná vlasy. A navíc hezké, lesklé a rovné. Zní to moc ideálně, než aby to byla pravda, viďte? V čem je tedy háček? No, upřímně... žádný není!

Proč to funguje?

Od množství a rozvrstvení keratinu ve vlasové struktuře se odvíjí to, jak moc se vám budou vlasy vlnit. Krepaté a kudrnaté vlasy mají keratin rozmístěn nerovnoměrně, proto se kroutí na všechny strany. Kdežto vlasy rovné mají množství keratinu rovnoměrné a vyšší. Čili logicky - pokud vlasům dodáte keratin uměle a ještě jej na nich uhladíte, nejenže je tím narovnáte, ale pomůžete jim  vytvořit i jakýsi ochranný "kabátek", díky kterému budou mnohem odolnější a na pohled krásnější. A navíc budou držet takový tvar, v jakém je zažehlíte. Což ocení nejen majitelky kratších sestřihů, ale i delšího mikáda, protože ranní úprava účesu se vám zredukuje asi na 10 vteřin, i s hledáním kartáče.

Postup aplikace není složitý a skvělá zpráva je, že ho hravě zvládnete i sami doma. Potřebujete k tomu jen dobrou žehličku na vlasy (která dovoluje teplotu 230°C), hustý tupírovací hřebínek, pár pinetek, fén a gumové rukavice. A misku a štětec na barvení vlasů.

Pokud jste si někdy sami žehlili a barvili vlasy, budete mít obrovskou výhodu, protože nic víc ani umět nepotřebujete. Celá vlasová procedura sestává z několika málo kroků, které vám celkově zaberou maximálně 3 hodiny času (v závislosti na tom, jak dlouhou a hustu hřívu máte).

Vlasy 2x umyjete speciálním čisticím šamponem, který necháte 5 minut působit. Poté vlasy vyfoukáte úplně do sucha. Rozčešete je a nanesete do nich keratin. Úplně stejně, jako když si barvíte vlasy. Štětcem rozdělujete vlasy na pěšinky, které „natíráte“ z obou stran. Ideální je keratin nanášet cca 1 cm od hlavy. Pokud se vám to ale nepovede, nic se neděje. Pak se nechává keratin 20-30 minut působit. Následuje ještě jedno fénování do sucha. A posledním krokem je žehlení vlasů pramínek po pramínku. Každý přejedete žehličkou asi 5x. Po vyžehlení se snažíte 3 dny nezmoknout, vlasy nespínáte, nenamáčíte a nepoužíváte na ně žádné stylingové přípravky. Po 3 dnech je normálně umyjete a pak si s nimi můžete dělat, co se vám zlíbí. Toť vše.

Jak je to s dlouhodobým používáním Cocochoco keratinu?

Keratin vlasy vyplní a vytvoří na nich tenoučkou ochrannou vrstvu, která se pomalu vymývá (2-3 měsíce). Čím častěji keratin používáte, tím déle vám ve vlasech vydrží. A tím více jsou vlasy chráněny proti všemožným poškozujícím vlivům. Od třepení konečků, přes úplné odstranění krepatění ve vlhkém počasí, až třeba po tepelnou ochranu vlasů při dalších úpravách.