Sleva 10% na všechny jednorázové sady

Účinky arganového oleje, který je díky kombinaci vitamínů, vysokému podílu mastných kyselin a antioxidantů dokonalým pomocníkem v péči o vlasy, znají marocké ženy již po staletí. Byla by velká škoda, kdyby Vám jeho tajemství zůstalo skryto, a tak jsme se rozhodli Vám tento poklad představit, a také ho zařadit do sortimentu COCOCHOCO!

Vlasový olej

 

Jaké jsou účinky arganového oleje?

Arganový olej je nejkvalitnějším a nejpopulárnějším olejem používaným pro kosmetické účely. Poskytuje vysokou míru hydratace a dokáže vyhladit a obnovit poškozené vlasové vlákno a zamezit stárnutí vlasů. Zajištuje nejen skvělý vzhled, hebkost a pružnost, ale zároveň i maximální ochranu. Vaše vlasy odolají vysokým teplotám, UV záření a škodlivým účinkům slané či chlorované vody. Usnadňuje úpravu vlasů, zamezuje elektrizování, krepatění a dodává zdravý vzhled a lesk.
Už chápete, proč se mu někdy říká tekuté zlato? 

 

Jak se získává?

Tento velmi vzácný olej se vyrábí z jader plodů stromu argánie trnité, který roste pouze v jihozápadní části Maroka. Jádra jsou velmi tvrdá a místní ženy je tradičním postupem vytloukají na kamenných mlýncích a poté je suší a lisují. Tento postup je poměrně zdlouhavý, ale právě díky němu olej nepřichází o své blahodárné účinky.

strom argánie trnité

 

Pro koho je vhodný?

Bez nadsázky pro všechny! Arganový olej se totiž hodí, jak pro vlasy křehké a suché, tak i pro ty hrubé nepoddajné či mastné. Díky unikátní kombinaci vitamínů, vysokému podílu mastných kyselin a antioxidantů dokáže ochránit vlasy před vysokými teplotami a je tedy báječnou volbou i pro ty, kteří je často fénují nebo žehlí.

arganový olej ve vlasech

 

Jak arganový olej používat?

Použití je velmi snadné. Stačí zahřát pár kapek v dlaních a nanést je do suchých či vlhkých vlasů. Pak už stačí vlasy jen pročesat a užívat si hebkosti a lesku. Používat můžete denně ráno či večer (jen dávejte pozor, ať se olej nedostane na povlečení). Olej se Vám bude hodit i na dovolené, kdy ho doporučujeme nanést vždy před opalováním či koupáním.

 

COCOCHOCO TIP

1x za 14 dní si dopřejte hydratační zábal, který vlasy hloubkově zregeneruje a zacelí roztřepené konečky. Menší množství oleje zahřejte v dlaních a pak ho jemně vmasírujte do vlasů a i do pokožky hlavy. Pokud Vám trocha oleje na rukou zůstane, klidně ho vetřete i do nich. Olej Vám poslouží místo hydratačního krému. Následně vlasy zabalte do ručníku a nechte alespoň hodinu působit. Poté olej důkladně smyjte šamponem a vlasy upravte obvyklým způsobem.

cocochoco tip

 

Kde olej koupit?

Čistý arganový olej seženete v bio obchodech, některých drogeriích a v kadeřnických potřebách. Bohužel ne všechny dosahují stejné kvality. Doporučujeme vybrat ten, který je čistě přírodní, za studena lisovaný a který má na etiketě napsáno Argania spinosa kernel oil. Dalším ukazatelem kvalitního oleje je vyšší cena a balení v tmavém obalu, který ho chrání před světlem. Chcete mít jistotu, že pořizujete opravdu poctivý arganový olej? Kupte si ten od COCOCHOCO, který naleznete zde.

arganový olej

Tak co? Zařadíte arganový olej do svého listu TOP produktů?

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru nebo nás sledujte na Facebooku či Instagramu. Máte-li otázky, neváhejte nás kontaktovat.