Sleva 10% na všechny jednorázové sady

Domácí aplikace brazilského keratinu se může zdát složitá, ale hravě jí zvládne každý. Pojďme se společně podívat, čemu je potřeba věnovat pozornost, aby se celý proces vydařil na jedničku. :-)

lesklé rovné vlasy

Aplikace v bodech:

  • Vlasy umyjte 2x čistícím šamponem COCOCHOCO
  • Vyfoukejte, rozčešte a rozdělte do tenkých pramenů
  • Naneste keratin, rozčešte a nechte působit 20-30 minut
  • Vyfoukejte a vyžehlete
  • Po 3 dnech vlasy umyjte bezsulfátovým šamponem COCOCHOCO

 

Aplikace krok za krokem:

Umyjte si vlasy čistícím šamponem COCOCHOCO. Vlasy myjte klasickým způsobem, jen se vyhněte intenzivnímu masírování pokožky hlavy a šampon nanášejte spíše do délek. Čistící šampon je nutné použít před každou aplikací brazilského keratinu, protože vlasy důkladně odmastí a keratin pak na nich bude držet. Pokud byste vlasy umyly klasickým šamponem, keratin nebude mít šanci se do vlasů pořádně dostat a aplikace se nezdaří.  

Náš tip: kupte si čistící šampon ve výhodné sadě

brazilský keratin COCOCHOCO gold ve výhodné sadě

Po umytí čistícím šamponem vlasy vyfoukejte, pečlivě rozčešte a rozdělte do jednotlivých pramenů pomocí klipsů. Jakmile máte vlasy takto připravené, můžete přejít k nanášení keratinu. Před použitím je potřeba keratin důkladně protřepat nebo promíchat v misce.

Keratin aplikujte štětcem do jednotlivých pramenů.  Správné množství poznáte tak, že vaše vlasy budou keratinem rovnoměrně pokryté, ale keratin z nich zároveň nebude kapat. Na závěr pročešte vlasy hřebenem, díky tomu z nich odstraníte veškerý přebytek keratinu.

česání vlasů při aplikaci brazilského keratinu

Po 20-30 minutách působení vlasy vyfoukejte do sucha (keratin se z vlasů nesmývá) a přejděte k žehlení. Keratin se zažehluje po malých pramenech cca 2 cm při 220°C. Každý pramen přejeďte přibližně 5x, berte v úvahu konkrétní typ vlasů. Pokud jsou vaše vlasy velmi jemné a před aplikací keratinu byly suché a zničené nastavte žehličku na 200°C a snižte četnost opakování žehlení, ať vlasy nepřetěžujete.

narovnání vlasů pomocí žehličky

Po aplikaci keratinu je nutné vlasy 72 hodin nemýt. Tato doba je potřebná k tomu, aby se keratin ve vlasech ustálil a ty pak zůstaly dlouhodobě rovné. V této době nepoužívejte žádné sponky či gumičky, nedávejte vlasy za uši a dávejte pozor, aby Vám vlasy nezvlhly.

Náš tip: pokud to není nutné, nespínejte vlasy ještě další týden nebo využijte speciální silikonovou gumičku COCOCHOCO

modelka s rovnými vlasy

Po 3 dnech si vlasy umyjte šamponem, který je vhodný k následné péči o vlasy ošetřené brazilským keratinem. V zásadě platí, že je potřeba použít přípravek bez sulfátů. Problém je ale ten, že některé šampony dostupné na trhu sice sulfáty neobsahují, ale mohou v nich být složky, které neprospívají keratinovému ošetření a za 2-3 týdny budou vaše vlasy opět v původním stavu.

následná péče COCOCHOCO, šampon a kondicionér, klipsy do vlasů

Následná péče od firmy COCOCHOCO byla speciálně vyvinutá tak, aby fungovala co nejlépe s brazilským keratinem COCOCHOCO, a proto je to ta nejlepší možná péče jakou můžeme doporučit. V porovnání s jinými šampony na trhu se tato péče může zdát dražší, ale když uvážíte, že keratinové ošetření Vám pak vydrží déle je to investice, která se v konečném výsledku maximálně vyplatí. Navíc tohoto vysoce kvalitního šamponu stačí použít malé množství a balení 400 ml nebo 500 ml vám vydrží opravdu dlouhou dobu. :-) Vybírejte ZDE

Podrobný návod k aplikaci keratinu naleznete na našem webu

Nebo zde ve videu:

 

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru nebo nás sledujte na Facebooku či Instagramu. Máte-li otázky, neváhejte nás kontaktovat. :-)