Velikonoční slevy 15% na všechny produkty

Zdravé vlasy bychom chtěly mít všechny, ale jak o ně správně pečovat? Přečtěte si 5 tipů od odborníků z COCOCHOCO.

  1. Starejte se o pokožku hlavy

 

Zdraví našich vlasů začíná u pokožky hlavy. Chcete-li ji udržovat v optimálním stavu, vyhýbejte se přípravkům, které obsahují silikony a sulfáty. Ideálně volte šampony, které jsou speciálně vyvinuty tak, aby ji přímo vyživovaly. COCOCHOCO ví, jak důležitá tato péče je, a proto v naší nabídce naleznete dva druhy šamponů, které se o Vaší pokožku krásně postarají a zanechají ji pružnou a vyživenou. Vybrat si můžete zde.

  1. Masírujte

 

Velmi důležité jsou i masáže hlavy, které zlepšují krevní oběh a zajistí, aby vlasy rostly rychleji a byly silnější. A jak na to?  Pokožku jemně masírujte bříšky prstů po dobou cca 2 minut. Ideální doba je před spaním, ale masáž můžete provést kdykoli si vzpomenete. :-) Masáž má pozitivní účinky nejen na vlasy, ale i na psychiku. Spojte tuto aktivitu s relaxací a uvidíte, že se na tyto 2 minuty budete těšit.

  1. Zamezte poškození

 

Největší překážkou na cestě k dlouhým a krásným vlasům je jejich lámání. Důležité tedy je co nejvíce omezit jejich mechanické poškození. Vyhněte se stahování vlasů do příliš pevného ohonu, používejte hedvábný povlak na polštář (hladký povrch znamená menší tření), vlasy nefénujte při příliš vysokých teplotách a nepoužívejte žehličku na vlasy. Pokud chcete mít vlasy rovné, použijte COCOCHOCO keratin, který vlasy narovná, vyživí a ochrání. Více o keratinu se dočtete zde.

 

  1. Dbejte na stravu

 

Jsme to, co jíme. Je prokázáno, že strava, která zahrnuje omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, rostlinné bílkoviny a vitamíny je klíčem k rychlejšímu růstu zdravých a silných vlasů. Nepodceňujte důležitost výživy a dbejte na to, aby vaše strava byla bohatá na potraviny s jejich vysokým podílem.

  1. Zastřihujte konečky

 

Je známým faktem, že roztřepené konce způsobují lámání vlasů. Chcete-li zabránit lámavosti vlasů je potřeba včas a pravidelně zastřihávat konečky. V průměru se doporučuje zastřihnout vlasy každých 6 týdnů, tato doba se liší v závislosti na stavu a délce vlasů. Ideální je, poradit se s Vaším kadeřníkem.

 

  1. Vyživujte

 

Pokud Vám opravdu záleží na tom, aby Vaše vlasy byly v co nejlepší kondici a rostly rychleji, je nutné jim poskytnout výživu i z vnějšku. Nezbytnou součástí péče o vlasy je vlasová maska, kterou doporučujeme používat 1-2x týdně. Potřebnou vlhkost, živiny a vitamíny můžete vlasům dodat i vlasovými oleji a přírodními séry. Ideální volbou a naším tipem na závěr je vlasové sérum s arganovým a avokádovým olejem Cherry Blossom od COCOCHOCO, které se postará nejen o výživu a dokonalou hebkost, ale i o oslnivý lesk! To vše bez zatížení a pocitu mastných vlasů

Krásné a dlouhé vlasy vyžadují trpělivost a péči, ale věřte, že výsledek stojí za trochu námahy.

Líbil se Vám článek? Přihlaste se k odběru nebo nás sledujte na Facebooku či Instagramu. Máte-li otázky, neváhejte nás kontaktovat. :-)